woensdag 3 april 2013

Kaart Brazilië en Brasilia - Vakantie Zuid-Amerika

Kaart Brazilië: CIA
Brazilië heet officieel de Federale Republiek Brazilië. Het is een land in het oostelijk deel van Zuid-Amerika met 198.739.269 inwoners (2009). De hoofdstad is Brasilia en de officiële taal van het land is Portugees.

De officiële naam van het land in het Portugees is República Federativa do Brasil.

Brazilië grenst in het noorden aan Venezuela, Frans-Guyana, Suriname en Guyana. In het zuiden grenst het land aan Uruguay, Paraguay en Argentinië.

In het oosten grenst het land aan Bolivia en Peru en in het noordoosten aan Colombia.

Brazilië is het op vier na grootste ter wereld. Alleen Rusland, Canada, de Verenigde Staten en China zijn groter.

Brazilië ligt in het oosten aan de Atlantische Oceaan en heeft een kustlijn van 7.367 kilometer.

Eilanden Brazilië
Bij Brazilië behoren tal van eilandgroepen, zoals Penedos de São Pedro e São Paulo, Fernando de Noronha, Trindade e Martim Vaz, Atol das Rocas.

Klimaat Brazilië
Brazilië heeft een tropisch klimaat, waar over het algemeen redelijk veel neerslag valt.

In het binnenland zijn de winden gewoonlijk zwak en veranderlijk. Aan de kust overheersen winden uit oostelijke richtingen. Deze voeren relatief vochtige en warme lucht aan over de warme Braziliëstroom.

In een groot deel van het Amazonegebied valt meer dan 2000 mm neerslag per jaar. Bij de monding van de Amazone valt de neerslag vooral in de zomer.

Oplandige winden vergroten veelal de neerslag langs de Braziliaanse kust. Behalve in de omgeving van Recife gaat het hier ook meestal om zomerregens. Dit geldt ook voor het hele binnenland.

Vakantie
Trekpleisters voor een vakantie in Brazilië zijn onder meer de prachtige natuur met het Amazonegebied, de stranden en de steden.

De historische centrums van Ouro Preto, Diamantina, Olinda, Goiás, Salvador de Bahia, São Luís en de ruïnes van São Miguel das Missões staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Veel bezoekers trekken ook de nationale parken in het land, zoals het Nationaal park Iguaçu, het Nationaal park Serra da Capivara, het Atlantische woudreservaten aan de Discovery Coast en de Zuidoostelijke Atlantische woudreservaten.

Tot beschermde gebieden horen ook het natuurgebied van Pantanal, het Beschermd Centraal-Amazone gebied, de beschermde gebieden van de cerrado, met Chapada dos Veadeiros en Emas.

Steden Brazilië
Naast de hoofdstad Brasilia zijn een aantal steden in Brazilië: Belém, Belo Horizonte, Campinas, Curitiba, Fortaleza, Goiânia, Guarulhos, Manaus, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro, Salvador, São Paulo.

Kaart steden Brazilië: CIA

Kaart Brazilië
Brazilië grenst aan Venezuela, Frans-Guyana, Suriname, Guyana, Uruguay, Paraguay, Argentinië, Bolivia, Peru en Colombia. In het oosten ligt het Zuid-Amerikaanse land aan de Atlantische Oceaan.

Kaart Brazilië topografie: CIA