zaterdag 20 juli 2013

Kaart Ecuador en Quito, met Galapagos-eilanden

Kaart Ecuador en Galapagoseilanden, steden, provincies, wegen: VN

Ecuador heet officieel de Republiek Ecuador. Het is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika met 14.573.101 inwoners (2009). De hoofdstad is Quito en de officiële taal van het land is Spaans.

Ecuador grenst in het noorden aan Colombia en in het oosten en zuiden aan Peru. In het westen ligt het land aan de Stille of Grote oceaan.

Het land is genoemd naar de evenaar, in het Spaans “ecuador”, die het land doorsnijdt.

Ecuador is bestuurlijk ingedeeld in vier regio’s. Deze zijn onderverdeeld in 22 provincies. Een provincie is ingedeeld in kantons, die weer bestaan uit gemeenten.

De Chimborazo in het Andes-gebergte heeft een hoogte van 6.310 meter, en is daarmee het hoogste punt van het land.

Klimaat en vakantie
Ecuador kent aanzienlijke klimaatverschillen. In het algemeen hebben de Costa en de Oriente een vochtig warm, tropisch klimaat. In het Andesgebergte komen grote verschillen in klimaat en plantengroei voor.

De hoofdstad Quito ligt op minder dan 25 kilometer van de evenaar en kent een zogenoemde ‘eeuwigdurende lente’. Maar de nachten kunnen er vaak zeer koud zijn.

Het land is een populaire bestemming voor een vakantie vanwege onder meer de prachtige natuur, historische bezienswaardigheden, de steden en de nabijheid van de Galapagoseilanden.

Galapagoseilanden
De Galapagoseilanden zijn een verspreide groep eilanden in de Stille Oceaan. De eilanden liggen in open zee op ongeveer 1.000 km van de westkust van Zuid-Amerika. Ze horen tot het grondgebied van Ecuador.

Steden in Ecuador
Naast de hoofdstad Quito zijn een aantal andere steden in Ecuador: Guayaquil, Ambato, Cuenca, Esmeraldas, La Libertad, Loja, Machala, Manta, Nueva Loja, Puyo, Puerto Bolivar, Riobamba, San Lorenzo.

Kaart steden Ecuador: CIA

Kaart Ecuador en Galapagoseilanden: CIA

Kaart Ecuador
Ecuador grenst aan Colombia en Peru. In het westen ligt het Zuid-Amerikaanse land aan de Stille of Grote Oceaan.

Kaart Ecuador, steden, rivieren, reliëf, topografie: CIA