zaterdag 22 december 2012

Kaart Uruguay en Montevideo

Kaart Uruguay: CIA

Uruguay heet officieel de Republiek ten oosten van de Uruguay. Het is een land in Zuid-Amerika met 3.494.382 inwoners (2009). De hoofdstad is Montevideo en de officiële taal Spaans.

Uruguay grenst in het noorden aan Brazilië en in het westen aan Argentinië. In ht oosten ligt het land aan de Atalantische Oceaan.

Uruguay is vernoemd naar de gelijknamige rivier die de westgrens met Argentinië vormt. In het zuiden vormt de Río de la Plata de grens met Argentinië.

In het noorden wordt de grens met Brazilië onder meer gevormd door de rivieren Cuareim, Yaguarón en de Merínlagune.

De nationale feestdagen van Uruguay zijn 25 augustus, de dag waarop het land zich in 1825 van Brazilië losmaakte, en 18 juli, de dag van de grondwet.

Klimaat en vakantie
Het warme klimaat van Uruguay vormt de overgang van het subtropische klimaat van Brazilië naar het gematigde klimaat van Argentinië.

Het land kent een constante passaat die wisselt tussen zuidoost, oost en noordoost. De passaat zorgt voor een regelmatige neerslagverdeling over het gehele jaar.

Populaire trekpleisters voor een vakantie in Uruguay zijn de prachtige natuur, het mooie weer, de steden en de stranden langs de Atlantische Oceaan.

Steden Uruguay
Naast de hoofdstad Montevideo zijn een aantal andere steden in Uruguay: Salto, Ciudad de la Costa, Paysandú, Las Piedras, Rivera, Maldonado, Tacuarembó, Melo, Mercedes, Artigas, Minas, San José de Mayo, Ciudad del Plata, Durazno.

Kaart steden Uruguay: CIA

Kaart Uruguay
Uruguay grenst aan Brazilië en Argentinië. In het oosten ligt Uruguay aan de Atlantische Oceaan. De hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land is Montevideo.

Kaart Uruguay, wegen, steden, rivieren, reliëf: CIA